Search This Blog

Friday, 11 January 2013

Vitamin Bagi Ibu Hamil


Antara suplemen yang diperlukan oleh mama hamil ialah (penggunaan untuk 4 bulan):-


 Trimester 1 : Vitamin yg disyorkan utk ibu hamil pada peringkat pertama kehamilan, iaitu :
B-Complex
Vita-Lea iron Formula
Vita-C
Ostematrix


 Trimester 2 & 3 : Antara vitamin yg disyorkan utk ibu hamil pada peringkat ke-2 dan ke-3 kehamilan, iaitu :
B-Complex
Vita-Lea iron Formula
Vita-C
Ostematrix
*add on Omega Guard

boleh add on Energizing Soy Protein (optional)
Antara kebaikan yang mama dan bayi akan dapat :-
  • mama akan rasa cergas sentiasa dan tidak mudah letih
  • sentiasa bertenaga
  • tidak mudah mengantuk terutamanya bagi mama yang bekerjaya
  • tidak cepat lenguh
  • boleh kurangkan 'stretch marks' pada bahagian perut
  • perkembangan baby dalam kandungan berlaku dengan cepat
  • melahirkan baby yang mempunyai kulit yang sihat, cantik dan lembut
  • sebagai persediaan untuk menyusui baby secara ekslusif kerana set ini mampu merangsang penghasilan susu ibu yang banyak, in sha Allah 
B-Complex :  lengkap dengan 8 kumpulan B termasuk asid folik yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil. Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein, Anti stress ,menukarkan makanan(glukos) kepada tenaga dan membantu ibu2 berfikiran positif sentiasa. Vitamin B juga dapat melahirkan wajah ibu yang cantik berseri dan tidak kusam.
Vita-Lea iron Formula : Dilengkapi dengan 12 vitamin, 7 galian dan zat besi. Mempunyai patented Sistem Penyerapan Bioaktif utk memastikan peningkatan penyerapan asid folid kritikal. Membantu meningkatkan Hb ke paras normal semasa hamil bagi ibu yang mempunyai darah rendah.

Vitamin C : membantu meningkatkan sistem imunisasi badan. Pengambilan bersama Vita-lea Iron Formula meningkatkan kadar penyerapan iron dalam tubuh
Ostematrixkandungan kalsium yang mencukupi di dalam diet anda, lebih-lebih lagi semasa tempoh kehamilan akan dapat memastikan bayi yang bakal dilahirkan mempunyai tulang dan gigi yang sihat tanpa menggugat kandungan kalsiaum yang sedia ada di dalam tubuh anda. Kalsium juga membantu untuk menghalang kekejangan otot yang dialami dalam tempoh kehamilan dan kontraksi yang berlaku disaat melahirkan. Pengambilan Kalsium turut membantu dalam pelawasan dan juga penyusuan susu ibu. Jika perasan ada sesetengah ibu yang apabila melalui menstrual (period) susunya akan merundum…ini disebabkan kekurangan kalsium yang kritikal di saat badan mengeluarkan darah kotor yang perlu disingkirkan.

Omega Guardmembantu pembentukan sel otak janin. Pengambilan hanya dibenarkan selepas bulan ke-4 kehamilan (trimester ke-2). Anak-anak yang ibunya mengambil suplemen Omega-3 juga mempunyai nilai yang lebih tinggi pada koordinasi mata dan tangan, kemampuan berbicara, lamanya waktu berbicara, dan jumlah kosa kata yang mereka miliki berbanding dengan kanak-kanak yang ibunya tidak mengambil Omega-3.


Berminat untuk dapatkan vitamin Shaklee, boleh hubungi saya;
Siti Aishah [ ID:877013 ]
017-2532004(sms/call)

Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos,merawat,menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...