Search This Blog

Sunday, 26 May 2013

Set penyusuan 3M - Set penyusuan PALING LENGKAP dan TERLARIS

Tidak semua ibu bertuah dapat menyusukan anak mereka sehingga cukup 2 tahun. Ada ibu yang memang tidak mempunyai susu walaupun selepas bersalin, ada juga yang menghadapi kemeruduman susu dengan tiba-tiba.

 Banyak faktor yang yang menyebabkan situasi begini berlaku. Mungkin ibu menyusu ini tidak kerap memberi penyusuan terus / pam setiap 2-3 jam sekali (bagi ibu yang bekerja) , atau keadaan kesihatan ibu yang tidak berada pada tahap yang baik, atau mungkin ibu menyusu ini tidak konsisten dalam menjaga pemakanan yang seimbang dan berkhasiat, serta tidak minum air dengan kadar yang secukupnya iaitu 3L sehari, atau mungkin juga ibu berada dalam keadaan yang stress dan menerima tekanan yang kuat. 

Semua faktor-faktor yang saya sebutkan memang mempengaruhi kelancaran penghasilan susu ibu. Oleh itu, sangat digalakkan bagi ibu-ibu menyusu yang mempunyai masalah penghasilan susu untuk mengambil suplemen tambahan kerana ianya sedikit sebanyak dapat meningkatkan kesihatan ibu pada tahap yang optimum, sekaligus dapat melancarkan penghasilan susu ibu dengan cepat, banyak dan penuh dengan nutrisi.

Salah satu set penyusuan Shaklee ialah Set Penyusuan 3M yang merupakan set penyusuan paling lengkap dan paling mendapat sambutan ramai di kalangan ibu-ibu yang menyusukan anak. Ini kerana set ini merupakan kombinasi 6 suplemen terbaik dari Shaklee yang membantu ibu untuk meningkatkan tahap kesihatan yang baik, serta membantu kelancaran pengeluaran susu dengan cepat dan banyak.
                                        


 Jom kita lihat apa kandungan suplemen TERBAIK yang terdapat dalam set ini dan
 manfaatnya :-

1. ESP Soy Protein Isolate Powder - Membantu ibu kekal bertenaga sekaligus mencegah migrain, insomnia, dan tekanan - Merupakan ‘Milkbooster’yang membantu kelancaran penghasilan susu dengan cepat, dan pekat - Membaiki pigmentasi dengan menjadikan kulit ibu lebih anjal dan berseri
2. Alfafa Complex - Juga bertindak sebagai "milk-booster"  - melegakan / mengelakkan sakit sendi dan belakang  - Menghilangkan kelesuan dan tekanan  - Membantu masalah penghadaman dan pencernaan  - Melegakan sembelit   - Menyingkirkan lemak dan kolesterol   - Membuang angin dalam badan - Membantu masalah keputihan
3. Vitalea (Multivitamin) - Membantu membekalkan tubuh badan dengan nutrisi yang secukupnya agar sentiasa cergas, sihat dan bertenaga - Diformulasikan dengan zat besi yang membantu ibu yang menghidapi anemia/kurang darah
4. B-Complex  - Membantu meningkatkan tenaga, serta melegakan kepenatan/kelesuan dan tekanan kerana vitamin B berperanan untuk menukarkan makanan yang kita ambil kepada tenaga - Membantu memberi mood yang baik dan tenang serta meningkatkan fokus sekaligus membantu kelancaran pengeluaran susu - Penting untuk kecantikan juga kerana vitamin B memelihara kulit dari dalam.
5. Sustained Release Vita C - bertindak sebagai anti-oksidan serta berperanan untuk menjadikan kulit yang cantik dan anjal kerana vitamin menggalakkan / merangsang pembentukan kolagen dalam badan - Membantu meningkatkan sistem imunisasi badan supaya ibu dan bayi tidak mudah diserang penyakit - Merangsang pembentukan sel-sel baru bagi mempercepatkan penyembuhan luka.
6. Ostematrix (Kalsium) - Keperluan kalsium yang secukupnya sangat penting untuk menghasilkan susu dengan cepat, banyak dan berkualiti kerana kandungan utama susu adalah kalsium dan protein. - Membantu menghilangkan sakit-sakit yang berkaitan sendi dan tulang. - Membantu ibu berasa cergas dan bertenaga - Membantu Mengelakkan darisembelit

Set 3M ini sangat-sangat dicadangkan untuk ibu yang mengalami masalah penyusuan seperti:

1.  menghadapi masalah penghasilan susu walaupun telah melakukan perahan setiap 2 jam dan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari.
2.  Ibu yang tidak bertenaga atau sering kelesuan
3.  berlaku situasi kemeruduman susu selepas berpantang atau bekerja
4.  baru nak mula untuk menyimpan stok/ stok susu sedikit 

Jadi, set ini membantu membaiki mana-mana kekurangan atau ketiadaan zat yang diperlukan oleh badan agar tubuh si ibu dapat berfungsi dengan baik sekali.

Set yang paling sesuai untuk ibu yang ingin relaktasi / induce relactation -contohnya ibu telah berhentikan menyusui anak, jika mengamalkan set ini, bersedia untuk pam dengan kerap bagi stimulasi susu, bersama-sama tips tambahan , insyaAllah penyusuan boleh dimulakan semula dengan syarat ibu kena kuat berusaha.

Jom saya kongsikan testimoni ibu2 yang telah mencuba set 3M nie :-


                                      

                                        

                                       

Alhamdulillah..Rezeki buat anak-anak tersayang...BONUS untuk si ibu mempunyai kulit yang cantik lagi berseri. Si Manja juga sihat gebu dan membesar dengan ceria nya.

Bagi anda yang berminat untuk mencuba set ini boleh hubungi saya dengan ini:-
====>Add /pm fb:Siti Aishah.

===>Page:Farmasi Vitamin Semulajadi
===>Call/Sms:0172532004

**Penafian : Segalanya tentang produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Tuesday, 14 May 2013

SUSU SEMAKIN MERIAH DAN BADAN TERASA CERGAS SEPANJANG BERPANTANG

Semakin hari semakin ramai ibu-ibu yang telah jatuh cinta dengan shaklee.Saya berasa amat bersyukur kerana telah dapat menolong orang ramai terutamanya ibu-ibu yang dalam proses berpantang.Kalau anda nak tak tahu set pantang shaklee nie telah mendapat permintaan di luar jangkaan.Anda jangan tak percaya ramai ibu-ibu diluar sana teruja dengan kesannya.Kebanyakan ibu-ibu sekarang lebih banyak memilih suplement berbanding jamu,terutamanya ibu-ibu modenlah....

                                  

Bagi saya, set ini memang berbaloi...dengan consume set ini, banyak faedah yang akan kita perolehi;
- Luka bersalin cepat sembuh tidak kira sama ada bersalin secara normal atau ceaseran
- Mengecutkan rahim
- Mampu menurunkan berat badan dengan cepat
- Rambut kurang gugur
- Badan sentiasa cergas
- In sha Allah, boleh membantu memeriahkan susu ibu
- Mencegah sembelit 
- Merawat kulit kusam
- Membantu tumbesaran bayi dengan sihat
- Merawat kesihatan dalaman wanita 
- Yang paling seronok membantu menaikkan seri muka dan mencantikkan kulit

Jom kita liht testimoni Puan Shima Samat

                                               


Saya tumpang gembira bila customer sangat berpuas hati dengan kesannya.Bagi anda yang baru nak mencuba set pantang shaklee nie,saya mengalakkan anda add on ESP(Energizing Soy Protien).Set pantang ini lebih fokus pada penyembuhan luka dan memberi tenaga.Dan ESP pula sangat membantu dalam melancarkan proses penghasilan susu ibu.

Berminat untuk dapatkan produk ini...sila hubungi saya
Add fb saya =https://www.facebook.com/sitiaishah.taufiq untuk chat secara langsung
Sms/call :0172532004





MASALAH SEMBELIT DAH TIADA,BADAN RASA SEGAR DAN BERTENAGA,SUSU SEMAKIN MERIAH..

Salam mummy,mama,emak dan ibu semua...

Alhamdulillah...Set berpantang shaklee sekarang sudah mendapat tempat dihati ibu2 diluar sana.Ramai ibu2 yang mengambil set pantang shaklee telah mengakui perbezaan positif yang sangat ketara berbanding kebanyakan set pantang yang berada dipasaran...syukur alhamdulillah...

Berikut saya kongsikan pengalaman daripada puan Hawa Rashid.Menurut beliau set pantang shaklee memberi perubahan kepada beliau.Dengan pengambilan set pantang + Esp + Ostematrik susu terhasil dengan banyak,tak de masalah sembelit dan badan beliau rasa segar dan bertenaga berbanding masa beliau melahirkan anak pertama dulu.Dan beliau sangat berpuas hati dengan set pantang shaklee....

Jika anda ibu yang bakal melahirkan,pasti anda juga mahu merasai apa yang dialami oleh puan Hawa Rashid.Buat semua ibu hamil,percayalah set pantang shaklee adalah yang terbaik.Ia bukan jamu,tetapi merupakan suplement penting yang diperlukan untuk menjadikan ibu bertenaga,membantu baik pulih luka sam ada bersalin secara normal atau pembedahan ,susu badan bertambah meriah,badan rasa segar dan bertenaga.

                                   
Buat mammy,mama atau emak yang masih ragu2,pastikan anda memilih set pantang yang tepat.Pastikan pelaburan anda itu berbaloi,dan kesihatan yang anda perolehi untuk jangka masa panjang.




Berminat untuk dapatkan produk ini...sila hubungi saya
Add fb saya =https://www.facebook.com/sitiaishah.taufiq untuk chat secara langsung
Klik like page saya =https://www.facebook.com/farmasivitaminsemulajadi
untuk dapatkan info dan diskaun hebat
Sms/call:0172532004

Friday, 10 May 2013

SET WOMEN'S HEALTH :Untuk Kesihatan Setiap Wanita

salam semua....
Dalam beberapa hari lagi kita akan menyambut hari ibu kan...jadi apa hadiah yang korang nak bagi pada wanita-wanita yang anda sayang???meh saya bagi cadangan jadikanlah set ini, hadiah untuk wanita-wanita yang anda sayangi.Anda tentu rasa gembira bila melihat orang yang anda sayang sentiasa sihat dan ceria selalu,kerana wanita adalah tunjang keluarga.

Wanita adalah ibu,kakak,adik,nenek dan menjadi kesayangan setiap orang dalam keluarganya. Tugas wanita zaman sekarang yang banyak membantu menjana ekonomi keluarga dan negara juga sangat tinggi nilainya.

Kesihatan wanita amat penting kerana mereka memainkan peranan penting untuk menjaga kesihatan setiap ahli keluarga dan orang sekeliling mereka. Ramai wanita terlalu sibuk sehingga mengabaikan kesihatan diri mereka sendiri.

Dalam kehidupan seorang wanita, mereka mengalami beberapa peringkat perubahan hormon iaitu dari peringkat baligh kepada kehamilan sehingga lah keperingkat putus haid. Setiap peringkat ini memerlukan penjagaan yang khusus.

Diet yang seimbang, senaman dan amalan makanan tambahan yang betul sangat penting untuk mereka kekal sihat dan mencegah daripada penyakit yang berkaitan dengan usia, contohnya kencing manis, kanser dan penyakit jantung.

Wanita terdedah kepada pelbagai masalah kesihatan dalam melalui pelbagai peringkat kehidupannya:-

@ Akil baligh/keremajaan
@ Pra kehamilan
@ Kehamilan
@ Pra-menopos
@ Menopos
@ Selepas menopos

                                


Kebaikan dan manfaat gabungan ketiga-tiga produk ini:-

@ Membantu melegakan simptom senggugut dan menopos
@ Menggalakkan kulit yang sihat dan cantik
@ Menggalakkan tulang yang kuat
@ Mengurangkan risiko penyakit jantung
@ Membantu membakar lemak dan memperolehi berat badan yang ideal
@ Membantu bertenaga menghilangkan rasa letih serta lesu


Beberapa komponen terpenting bagi wanita untuk mengekalkan tahap kesihatan di paras OPTIMUM:

DOCOSAHEXAENOICACID (DHA) & EICOSAPENTAENOICACID (EPA) : merupakan asid lemak omega 3 yang dikenalpasti dapat memberi sokongan nutrisi bagi menyokong tahap kolestrol yg baik sekaligus menjadikan jantung sihat.

GAMMA LINOLENICACID (GLA) : GLA telah digunakan secara tradisional untuk keselesaan semasa kitaran bulanan atau haid termasuk dapat melegakan kesakitan (period pain), sakit kepala, ketidakselesaan termasuk juga simptom-simptom pre-menopaus.

CALCIUM, MAGNESIUM, VITAMIN D, MINERALS ZINC, COPPER & MANGANESE :
Wanita perlu menitikberatkan kesihatan tulang mereka. Dianggarkan sejuta rakyat Malaysia kurang kesedaran berkenaan bagaimana untuk mengekalkan tulang yang sihat. Mengambil kalsium, magnesium, Vitamin D  dan zink, copper dan mangan dalam diet harian dapat membantudalam pembentukan dan penyelenggaraan tulang dan gigi yang sihat.

Jom kita sama-sama hadiahkan set ini untuk ibu,kakak,adik atau siapa saje wanita-wanita yang paling kita sayang.

                                       

                                                  
                                   Berminat untuk dapatkan vitamin Shaklee, boleh hubungi saya;
                                                        Siti Aishah [ ID:877013 ]



                        
                                    

                                                           
                             

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...