Search This Blog

Sunday, 26 May 2013

Set penyusuan 3M - Set penyusuan PALING LENGKAP dan TERLARIS

Tidak semua ibu bertuah dapat menyusukan anak mereka sehingga cukup 2 tahun. Ada ibu yang memang tidak mempunyai susu walaupun selepas bersalin, ada juga yang menghadapi kemeruduman susu dengan tiba-tiba.

 Banyak faktor yang yang menyebabkan situasi begini berlaku. Mungkin ibu menyusu ini tidak kerap memberi penyusuan terus / pam setiap 2-3 jam sekali (bagi ibu yang bekerja) , atau keadaan kesihatan ibu yang tidak berada pada tahap yang baik, atau mungkin ibu menyusu ini tidak konsisten dalam menjaga pemakanan yang seimbang dan berkhasiat, serta tidak minum air dengan kadar yang secukupnya iaitu 3L sehari, atau mungkin juga ibu berada dalam keadaan yang stress dan menerima tekanan yang kuat. 

Semua faktor-faktor yang saya sebutkan memang mempengaruhi kelancaran penghasilan susu ibu. Oleh itu, sangat digalakkan bagi ibu-ibu menyusu yang mempunyai masalah penghasilan susu untuk mengambil suplemen tambahan kerana ianya sedikit sebanyak dapat meningkatkan kesihatan ibu pada tahap yang optimum, sekaligus dapat melancarkan penghasilan susu ibu dengan cepat, banyak dan penuh dengan nutrisi.

Salah satu set penyusuan Shaklee ialah Set Penyusuan 3M yang merupakan set penyusuan paling lengkap dan paling mendapat sambutan ramai di kalangan ibu-ibu yang menyusukan anak. Ini kerana set ini merupakan kombinasi 6 suplemen terbaik dari Shaklee yang membantu ibu untuk meningkatkan tahap kesihatan yang baik, serta membantu kelancaran pengeluaran susu dengan cepat dan banyak.
                                        


 Jom kita lihat apa kandungan suplemen TERBAIK yang terdapat dalam set ini dan
 manfaatnya :-

1. ESP Soy Protein Isolate Powder - Membantu ibu kekal bertenaga sekaligus mencegah migrain, insomnia, dan tekanan - Merupakan ‘Milkbooster’yang membantu kelancaran penghasilan susu dengan cepat, dan pekat - Membaiki pigmentasi dengan menjadikan kulit ibu lebih anjal dan berseri
2. Alfafa Complex - Juga bertindak sebagai "milk-booster"  - melegakan / mengelakkan sakit sendi dan belakang  - Menghilangkan kelesuan dan tekanan  - Membantu masalah penghadaman dan pencernaan  - Melegakan sembelit   - Menyingkirkan lemak dan kolesterol   - Membuang angin dalam badan - Membantu masalah keputihan
3. Vitalea (Multivitamin) - Membantu membekalkan tubuh badan dengan nutrisi yang secukupnya agar sentiasa cergas, sihat dan bertenaga - Diformulasikan dengan zat besi yang membantu ibu yang menghidapi anemia/kurang darah
4. B-Complex  - Membantu meningkatkan tenaga, serta melegakan kepenatan/kelesuan dan tekanan kerana vitamin B berperanan untuk menukarkan makanan yang kita ambil kepada tenaga - Membantu memberi mood yang baik dan tenang serta meningkatkan fokus sekaligus membantu kelancaran pengeluaran susu - Penting untuk kecantikan juga kerana vitamin B memelihara kulit dari dalam.
5. Sustained Release Vita C - bertindak sebagai anti-oksidan serta berperanan untuk menjadikan kulit yang cantik dan anjal kerana vitamin menggalakkan / merangsang pembentukan kolagen dalam badan - Membantu meningkatkan sistem imunisasi badan supaya ibu dan bayi tidak mudah diserang penyakit - Merangsang pembentukan sel-sel baru bagi mempercepatkan penyembuhan luka.
6. Ostematrix (Kalsium) - Keperluan kalsium yang secukupnya sangat penting untuk menghasilkan susu dengan cepat, banyak dan berkualiti kerana kandungan utama susu adalah kalsium dan protein. - Membantu menghilangkan sakit-sakit yang berkaitan sendi dan tulang. - Membantu ibu berasa cergas dan bertenaga - Membantu Mengelakkan darisembelit

Set 3M ini sangat-sangat dicadangkan untuk ibu yang mengalami masalah penyusuan seperti:

1.  menghadapi masalah penghasilan susu walaupun telah melakukan perahan setiap 2 jam dan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari.
2.  Ibu yang tidak bertenaga atau sering kelesuan
3.  berlaku situasi kemeruduman susu selepas berpantang atau bekerja
4.  baru nak mula untuk menyimpan stok/ stok susu sedikit 

Jadi, set ini membantu membaiki mana-mana kekurangan atau ketiadaan zat yang diperlukan oleh badan agar tubuh si ibu dapat berfungsi dengan baik sekali.

Set yang paling sesuai untuk ibu yang ingin relaktasi / induce relactation -contohnya ibu telah berhentikan menyusui anak, jika mengamalkan set ini, bersedia untuk pam dengan kerap bagi stimulasi susu, bersama-sama tips tambahan , insyaAllah penyusuan boleh dimulakan semula dengan syarat ibu kena kuat berusaha.

Jom saya kongsikan testimoni ibu2 yang telah mencuba set 3M nie :-


                                      

                                        

                                       

Alhamdulillah..Rezeki buat anak-anak tersayang...BONUS untuk si ibu mempunyai kulit yang cantik lagi berseri. Si Manja juga sihat gebu dan membesar dengan ceria nya.

Bagi anda yang berminat untuk mencuba set ini boleh hubungi saya dengan ini:-
====>Add /pm fb:Siti Aishah.

===>Page:Farmasi Vitamin Semulajadi
===>Call/Sms:0172532004

**Penafian : Segalanya tentang produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...