Search This Blog

Sunday, 26 May 2013

Set penyusuan 3M - Set penyusuan PALING LENGKAP dan TERLARIS

Tidak semua ibu bertuah dapat menyusukan anak mereka sehingga cukup 2 tahun. Ada ibu yang memang tidak mempunyai susu walaupun selepas bersalin, ada juga yang menghadapi kemeruduman susu dengan tiba-tiba.

 Banyak faktor yang yang menyebabkan situasi begini berlaku. Mungkin ibu menyusu ini tidak kerap memberi penyusuan terus / pam setiap 2-3 jam sekali (bagi ibu yang bekerja) , atau keadaan kesihatan ibu yang tidak berada pada tahap yang baik, atau mungkin ibu menyusu ini tidak konsisten dalam menjaga pemakanan yang seimbang dan berkhasiat, serta tidak minum air dengan kadar yang secukupnya iaitu 3L sehari, atau mungkin juga ibu berada dalam keadaan yang stress dan menerima tekanan yang kuat. 

Semua faktor-faktor yang saya sebutkan memang mempengaruhi kelancaran penghasilan susu ibu. Oleh itu, sangat digalakkan bagi ibu-ibu menyusu yang mempunyai masalah penghasilan susu untuk mengambil suplemen tambahan kerana ianya sedikit sebanyak dapat meningkatkan kesihatan ibu pada tahap yang optimum, sekaligus dapat melancarkan penghasilan susu ibu dengan cepat, banyak dan penuh dengan nutrisi.

Salah satu set penyusuan Shaklee ialah Set Penyusuan 3M yang merupakan set penyusuan paling lengkap dan paling mendapat sambutan ramai di kalangan ibu-ibu yang menyusukan anak. Ini kerana set ini merupakan kombinasi 6 suplemen terbaik dari Shaklee yang membantu ibu untuk meningkatkan tahap kesihatan yang baik, serta membantu kelancaran pengeluaran susu dengan cepat dan banyak.
                                        


 Jom kita lihat apa kandungan suplemen TERBAIK yang terdapat dalam set ini dan
 manfaatnya :-

1. ESP Soy Protein Isolate Powder - Membantu ibu kekal bertenaga sekaligus mencegah migrain, insomnia, dan tekanan - Merupakan ‘Milkbooster’yang membantu kelancaran penghasilan susu dengan cepat, dan pekat - Membaiki pigmentasi dengan menjadikan kulit ibu lebih anjal dan berseri
2. Alfafa Complex - Juga bertindak sebagai "milk-booster"  - melegakan / mengelakkan sakit sendi dan belakang  - Menghilangkan kelesuan dan tekanan  - Membantu masalah penghadaman dan pencernaan  - Melegakan sembelit   - Menyingkirkan lemak dan kolesterol   - Membuang angin dalam badan - Membantu masalah keputihan
3. Vitalea (Multivitamin) - Membantu membekalkan tubuh badan dengan nutrisi yang secukupnya agar sentiasa cergas, sihat dan bertenaga - Diformulasikan dengan zat besi yang membantu ibu yang menghidapi anemia/kurang darah
4. B-Complex  - Membantu meningkatkan tenaga, serta melegakan kepenatan/kelesuan dan tekanan kerana vitamin B berperanan untuk menukarkan makanan yang kita ambil kepada tenaga - Membantu memberi mood yang baik dan tenang serta meningkatkan fokus sekaligus membantu kelancaran pengeluaran susu - Penting untuk kecantikan juga kerana vitamin B memelihara kulit dari dalam.
5. Sustained Release Vita C - bertindak sebagai anti-oksidan serta berperanan untuk menjadikan kulit yang cantik dan anjal kerana vitamin menggalakkan / merangsang pembentukan kolagen dalam badan - Membantu meningkatkan sistem imunisasi badan supaya ibu dan bayi tidak mudah diserang penyakit - Merangsang pembentukan sel-sel baru bagi mempercepatkan penyembuhan luka.
6. Ostematrix (Kalsium) - Keperluan kalsium yang secukupnya sangat penting untuk menghasilkan susu dengan cepat, banyak dan berkualiti kerana kandungan utama susu adalah kalsium dan protein. - Membantu menghilangkan sakit-sakit yang berkaitan sendi dan tulang. - Membantu ibu berasa cergas dan bertenaga - Membantu Mengelakkan darisembelit

Set 3M ini sangat-sangat dicadangkan untuk ibu yang mengalami masalah penyusuan seperti:

1.  menghadapi masalah penghasilan susu walaupun telah melakukan perahan setiap 2 jam dan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari.
2.  Ibu yang tidak bertenaga atau sering kelesuan
3.  berlaku situasi kemeruduman susu selepas berpantang atau bekerja
4.  baru nak mula untuk menyimpan stok/ stok susu sedikit 

Jadi, set ini membantu membaiki mana-mana kekurangan atau ketiadaan zat yang diperlukan oleh badan agar tubuh si ibu dapat berfungsi dengan baik sekali.

Set yang paling sesuai untuk ibu yang ingin relaktasi / induce relactation -contohnya ibu telah berhentikan menyusui anak, jika mengamalkan set ini, bersedia untuk pam dengan kerap bagi stimulasi susu, bersama-sama tips tambahan , insyaAllah penyusuan boleh dimulakan semula dengan syarat ibu kena kuat berusaha.

Jom saya kongsikan testimoni ibu2 yang telah mencuba set 3M nie :-


                                      

                                        

                                       

Alhamdulillah..Rezeki buat anak-anak tersayang...BONUS untuk si ibu mempunyai kulit yang cantik lagi berseri. Si Manja juga sihat gebu dan membesar dengan ceria nya.

Bagi anda yang berminat untuk mencuba set ini boleh hubungi saya dengan ini:-
====>Add /pm fb:Siti Aishah.

===>Page:Farmasi Vitamin Semulajadi
===>Call/Sms:0172532004

**Penafian : Segalanya tentang produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Tuesday, 14 May 2013

SUSU SEMAKIN MERIAH DAN BADAN TERASA CERGAS SEPANJANG BERPANTANG

Semakin hari semakin ramai ibu-ibu yang telah jatuh cinta dengan shaklee.Saya berasa amat bersyukur kerana telah dapat menolong orang ramai terutamanya ibu-ibu yang dalam proses berpantang.Kalau anda nak tak tahu set pantang shaklee nie telah mendapat permintaan di luar jangkaan.Anda jangan tak percaya ramai ibu-ibu diluar sana teruja dengan kesannya.Kebanyakan ibu-ibu sekarang lebih banyak memilih suplement berbanding jamu,terutamanya ibu-ibu modenlah....

                                  

Bagi saya, set ini memang berbaloi...dengan consume set ini, banyak faedah yang akan kita perolehi;
- Luka bersalin cepat sembuh tidak kira sama ada bersalin secara normal atau ceaseran
- Mengecutkan rahim
- Mampu menurunkan berat badan dengan cepat
- Rambut kurang gugur
- Badan sentiasa cergas
- In sha Allah, boleh membantu memeriahkan susu ibu
- Mencegah sembelit 
- Merawat kulit kusam
- Membantu tumbesaran bayi dengan sihat
- Merawat kesihatan dalaman wanita 
- Yang paling seronok membantu menaikkan seri muka dan mencantikkan kulit

Jom kita liht testimoni Puan Shima Samat

                                               


Saya tumpang gembira bila customer sangat berpuas hati dengan kesannya.Bagi anda yang baru nak mencuba set pantang shaklee nie,saya mengalakkan anda add on ESP(Energizing Soy Protien).Set pantang ini lebih fokus pada penyembuhan luka dan memberi tenaga.Dan ESP pula sangat membantu dalam melancarkan proses penghasilan susu ibu.

Berminat untuk dapatkan produk ini...sila hubungi saya
Add fb saya =https://www.facebook.com/sitiaishah.taufiq untuk chat secara langsung
Sms/call :0172532004





MASALAH SEMBELIT DAH TIADA,BADAN RASA SEGAR DAN BERTENAGA,SUSU SEMAKIN MERIAH..

Salam mummy,mama,emak dan ibu semua...

Alhamdulillah...Set berpantang shaklee sekarang sudah mendapat tempat dihati ibu2 diluar sana.Ramai ibu2 yang mengambil set pantang shaklee telah mengakui perbezaan positif yang sangat ketara berbanding kebanyakan set pantang yang berada dipasaran...syukur alhamdulillah...

Berikut saya kongsikan pengalaman daripada puan Hawa Rashid.Menurut beliau set pantang shaklee memberi perubahan kepada beliau.Dengan pengambilan set pantang + Esp + Ostematrik susu terhasil dengan banyak,tak de masalah sembelit dan badan beliau rasa segar dan bertenaga berbanding masa beliau melahirkan anak pertama dulu.Dan beliau sangat berpuas hati dengan set pantang shaklee....

Jika anda ibu yang bakal melahirkan,pasti anda juga mahu merasai apa yang dialami oleh puan Hawa Rashid.Buat semua ibu hamil,percayalah set pantang shaklee adalah yang terbaik.Ia bukan jamu,tetapi merupakan suplement penting yang diperlukan untuk menjadikan ibu bertenaga,membantu baik pulih luka sam ada bersalin secara normal atau pembedahan ,susu badan bertambah meriah,badan rasa segar dan bertenaga.

                                   
Buat mammy,mama atau emak yang masih ragu2,pastikan anda memilih set pantang yang tepat.Pastikan pelaburan anda itu berbaloi,dan kesihatan yang anda perolehi untuk jangka masa panjang.




Berminat untuk dapatkan produk ini...sila hubungi saya
Add fb saya =https://www.facebook.com/sitiaishah.taufiq untuk chat secara langsung
Klik like page saya =https://www.facebook.com/farmasivitaminsemulajadi
untuk dapatkan info dan diskaun hebat
Sms/call:0172532004

Friday, 10 May 2013

SET WOMEN'S HEALTH :Untuk Kesihatan Setiap Wanita

salam semua....
Dalam beberapa hari lagi kita akan menyambut hari ibu kan...jadi apa hadiah yang korang nak bagi pada wanita-wanita yang anda sayang???meh saya bagi cadangan jadikanlah set ini, hadiah untuk wanita-wanita yang anda sayangi.Anda tentu rasa gembira bila melihat orang yang anda sayang sentiasa sihat dan ceria selalu,kerana wanita adalah tunjang keluarga.

Wanita adalah ibu,kakak,adik,nenek dan menjadi kesayangan setiap orang dalam keluarganya. Tugas wanita zaman sekarang yang banyak membantu menjana ekonomi keluarga dan negara juga sangat tinggi nilainya.

Kesihatan wanita amat penting kerana mereka memainkan peranan penting untuk menjaga kesihatan setiap ahli keluarga dan orang sekeliling mereka. Ramai wanita terlalu sibuk sehingga mengabaikan kesihatan diri mereka sendiri.

Dalam kehidupan seorang wanita, mereka mengalami beberapa peringkat perubahan hormon iaitu dari peringkat baligh kepada kehamilan sehingga lah keperingkat putus haid. Setiap peringkat ini memerlukan penjagaan yang khusus.

Diet yang seimbang, senaman dan amalan makanan tambahan yang betul sangat penting untuk mereka kekal sihat dan mencegah daripada penyakit yang berkaitan dengan usia, contohnya kencing manis, kanser dan penyakit jantung.

Wanita terdedah kepada pelbagai masalah kesihatan dalam melalui pelbagai peringkat kehidupannya:-

@ Akil baligh/keremajaan
@ Pra kehamilan
@ Kehamilan
@ Pra-menopos
@ Menopos
@ Selepas menopos

                                


Kebaikan dan manfaat gabungan ketiga-tiga produk ini:-

@ Membantu melegakan simptom senggugut dan menopos
@ Menggalakkan kulit yang sihat dan cantik
@ Menggalakkan tulang yang kuat
@ Mengurangkan risiko penyakit jantung
@ Membantu membakar lemak dan memperolehi berat badan yang ideal
@ Membantu bertenaga menghilangkan rasa letih serta lesu


Beberapa komponen terpenting bagi wanita untuk mengekalkan tahap kesihatan di paras OPTIMUM:

DOCOSAHEXAENOICACID (DHA) & EICOSAPENTAENOICACID (EPA) : merupakan asid lemak omega 3 yang dikenalpasti dapat memberi sokongan nutrisi bagi menyokong tahap kolestrol yg baik sekaligus menjadikan jantung sihat.

GAMMA LINOLENICACID (GLA) : GLA telah digunakan secara tradisional untuk keselesaan semasa kitaran bulanan atau haid termasuk dapat melegakan kesakitan (period pain), sakit kepala, ketidakselesaan termasuk juga simptom-simptom pre-menopaus.

CALCIUM, MAGNESIUM, VITAMIN D, MINERALS ZINC, COPPER & MANGANESE :
Wanita perlu menitikberatkan kesihatan tulang mereka. Dianggarkan sejuta rakyat Malaysia kurang kesedaran berkenaan bagaimana untuk mengekalkan tulang yang sihat. Mengambil kalsium, magnesium, Vitamin D  dan zink, copper dan mangan dalam diet harian dapat membantudalam pembentukan dan penyelenggaraan tulang dan gigi yang sihat.

Jom kita sama-sama hadiahkan set ini untuk ibu,kakak,adik atau siapa saje wanita-wanita yang paling kita sayang.

                                       

                                                  
                                   Berminat untuk dapatkan vitamin Shaklee, boleh hubungi saya;
                                                        Siti Aishah [ ID:877013 ]



                        
                                    

                                                           
                             

Saturday, 9 March 2013

Set Slimming Shaklee


Assalammualaium...salam sejahtera semua...
Selamat pagi semua...pagi ini saya nak rasa rajin pulak nak cerita tentang Set Slimmig Shaklee...Agaknya masih ramai lagi yang tidak tahu yang produk shaklee juga mempunyai set slimming yang berasaskan bahan-bahan semulajadi...

oklah jom kita teruskan cerita tentang set slimming shaklee nie...dengan gabungan 3 suplement asas ini jika diambil secara konsisten memang memberi kesan yang sangat mengembirakan....Jika anda  betul-betul bertekad nak menguruskan badan anda,silalah ambik 3 produk ini.Bagi ibu yang menyusukan anak,sila dapatkan konsultasi dari saya produk mana yang sesuai untuk anda.

Pertama : Detox



Detox adalah proses membersihkan usus dimana toksin,lemak dan lendir yang melekat di dinding usus di keluarkan melalui pembuangan air besar.selepas dinding usus kita bersih baru badan kita dapat  menyerap nutrien pada tahap optimum.
                                      

         


Selain daripada herb-lax,alfalfa juga berfungsi sebagai detox.Tapi bagi mereka yang ada masalah sembelit anda boleh cuba Herb-lax.Alfalfa pula yang tidak mengalami masalah sembelit.Tapi untuk ibu-ibu yang menyusukan anak tidak sesuai ambil Herb-lax....kerana bimbang jika kesannya akan dapat pada anak.

Kedua : Protien
Protien sangat-sangat diperlukan untuk membantu meningkatkan metabolisma tubuh,meningkatkan perkembangan otot,menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak.Kajian menunjukkan protien dapat membakar kalori sehingga 35% sekali gus.
                                             


                                                  
                                                                                             

Ketiga : Lecithin
Lecithin berfungsi sebagai "Pemecah Lemak" (fat emulsifier)Lecithin juga di dapati daripada tisu haiwan dan tumbuh-tumbuhan seperti jagung,telur dan kacang soya.
                                                                                                 
                                                         
                                   Berminat untuk dapatkan vitamin Shaklee, boleh hubungi saya;
                                                        Siti Aishah [ ID:877013 ]
                                                         017-2532004(sms/call)
                                            

Monday, 4 March 2013

Dengan LECITHIN Saya Lebih Berkeyakinan



Assalammulaikum....
Sebelum saya bercrita lebih lanjut jom kita tengok dulu gambar di bawah nie...rasa teruja tak nak baca macam mana beliau dapat menurunkan berat badan beliau...saya kagum dengan semangat beliau.....jom baca......




Ini lah saya sebelum dan selepas (sekaranglah tu)..


Saya mula sedar yang badan naik sejak anak ke 2 saya berumur 6bln..selera makan membuak2..dan badan juga bagai dipam2..lagilah saya ni menyusukan anak sepenuhnya dengan susu ibu, saya tak boleh nak diet beria2..jadi saya bedal je apa makanan yang terlintas difikiran ni nak makan..yang sangat sedihnya bila seluar Jeans saya yang saiz 34 tu dah tak muat lagi..huhu...


Jadi saya mula berazam nak muatkan semula seluar Jeans yang saiz 34 tu..sebab saya sayangkan seluar tu..dan tambah lagi saya sayangkan badan saya yang slim masa anak dara dulu..ceh..slim ke..haha..


Jadi jom saya sharekan apa yang saya buat bermula dari bulan 3 tapi yang betul2 dietnya dari bulan 6 2011 ni lah..
Saya kurangkan makan Nasi. Mula2 makan dalam jumlah yang sedikit..ada juga beberapa bulan saya tak sentuh nasi dalam 2 bln macam tu lah..memang susah nak biasakan tapi lama2 saya jadi terbiasa..
Saya kurangkan minum air manis terutama sekali minuman dalam tin. Gula dalam minuman tin tu sangat tinggi tau..
Saya kurangkan fastfood. (No KFC, No Pizza)
Saya bersenam dalam rumah je..senaman ape yang saya buat ye..saya skipping dan saya main hullahoop yang gelung rotan gelek2 kat pinggang tu lah.. ;) memang berpeluh..mula2 saya digelakkan oleh anak2 dan suami..huhu..
Saya mula AEROBIC kat Tmn Pulai Perdana JB dah dekat sangat dengan rumah..baru mula 2 bln..saya ambil program "Shape Your Body"..buat ape dengan program ni..sebab saya perlu untuk saya bentukkan semula badan saya yang dulunya gemok dengan beraerobic..memang terbaekkk..
Saya banyakkan makan sayur dan makanan yang kurang kalori seperti meehoon sup..mula2 memang tak seleralah nak makan tapi "alah bisa tegar biasa"..
Saya banyakkan minum AIR MASAK..sebab air masak juga membantu untuk meningkatkan metabolisma badan kita..
Saya KAWAL NAFSU MAKAN saya yang dulunya sangat suka makan makanan yang berlemak seperti masak lomak cili api..haha..maklumlah saya orang N9..
Saya menjalani PROSES DETOX dengan HERB-LAX SHAKLEE..sebab untuk kuruskan badan wajib menjalani proses penyikiran toksin dalam badan dahulu supaya mudah untuk proses penyerapan vitamin berlaku..maklumlah dah hampir 30 tahun hidup perut ni pun dah macam2 terima jenis makanan..
Saya ISTIQAMAH makan LECITHIN SHAKLEE sebab ia membantu untuk saya dapatkan berat idaman saya..dan juga kalau dulu saiz jeans 34 pastu 31 dan sekarang dah saiz 29..macam tak caye je..tapi kene percaya... ;)
Memang lambat untuk saya daptkan berat ideal dengan ketinggian saya dan ambil masa yang lama juga..tapi dek NEKAD dan AZAM saya teruskan juga..seiringlah dengan USAHA..bukan angan2 je..berat saya masa pakai baju oren kat atas tu lebih kurang 74kg..BMI terlebih berat badan..saya cuma nak dapatkan berat ideal je..dan sekarang berat saya lebih kurang 60kg..BMI berat normal..tinggi tak lah tinggi mane pun 159cm..rasanya dah cukup kot berat takat ni..xmo kurus lagilah sebab banyak baju lama dah tak boleh pakai kene kecikkan..huhu..


SABAR adalah kunci utama untuk DIET ni..sebab badan nak ambil masa sehari untuk gemok dan juga badan tak ambil masa sehari untuk kurus...biar lambat asalkan selamat..jom saya sharekan info produk Shaklee yang boleh anda pilih untuk DIET..Ianya cuma saranan..terpulang pada anda dan juga bajet ye..tiada paksaan..sebab kalau tengok 10 perkara yang saya buat 2 je bantuan dari Supplement..yang 8 lagi silalah baca..hehe..

Credit: ibuhakimhaikal.com

Saturday, 23 February 2013

Turun 11 Kg Dalam Masa 2 Bulan....

Assalammualaikum....jom kita lihat apa kata mereka yang dah cuba set slimming shaklee...
Nie lagi cerita tentang ibu-ibu yang berjaya menurunkan berat badan mereka..saya amat2 kagum dengan kesungguhan beliau...kenapa saya cakap macam tue??sebab diluar sana masih ramai masih ramai lagi yang tidak boleh bersabar demi mendapatkan hasil yang terbaik..biar lambat asal tak menjejaskan kesihatan kita.

Saya nak ucapkan tahniah kepada beliau kerana berjaya menurunkan berat badan beliau dari 77KG turun kepada 66KG...banyak tue...11KG dalam masa 2 bulan.selain dapat menurunkan berat beliau...beliau juga dapat bonus lain....sengal-sengal kaki dan tangan beliau sudah pulih.beliua juga adalah seorang ibu yang masih menyusukan anaknya yang kecil. Dan susu baby jugak kaya dengan DHA...beliau mengamalkan Omega + Herb-lax + Esp selama 2 bulan.

Macam mana mesti anda jeleskan...tak payahlah jeles sangat sebab anda pun boleh...
Kalau anda ingin cuba set ini bolehlah hubungi saya untuk tahu lebih lanjut.Insyaallah saya akan cuba membantu and.Tapi untuk pengetahuan korang setiap orang kesan pengambilan tidak sama ok...

Berminat untuk dapatkan produk Shaklee, boleh hubungi saya dan anda layak mendapat 'free consultation', tips esklusif dan jadual pengambilan vitamin..


   
Siti Aishah Bt Ismail
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID : 877013 | 017-2532004

Thursday, 21 February 2013

Jom Kurus Dengan Cinch Shake Shaklee

Antara masalah yang sering dihadapi kaum perempuan terutamanya selepas melahirkan anak.Bentuk badan dah tak sama macam anak dara.....tak banyak pun sikit 'alignment' dah lari.
Tapi anda tidak perlu risau kerana shaklee juga mempunyai produk istimewa yang membantu dalam pengurusan berat badan??rasanya masih ramai yang tidak mengetahuikan.Biasanya kalau sebut saje shaklee,orang pasti akan kaitkan dengan vitamin dan supplement.
Produk istimewa ini ialah dalam rangkaian Shaklee Cinch khusus untuk pengurusan berat badan.Dan ianya mempunyai 3 perisa...

                                                  
                                              

765gm (15 servings)

3 flavour pilihan; vanilla/chocolate/cafe latte

CINCH SHAKE MIX mengandungi leucine yang merupakan otot yang membina asid amino yang terdapat dalam protein tertentu. Ujian klinikal yang telah dibuat ke atas formula leucine telah menunjukkan dapat mengekalkan 100% jisim otot tanpa lemak (lean muscle mass).

Mereka yang telah menjalani program ini telah kehilangan lemak, berat, inci dan pada masa yang sama mengekalkan otot mereka. 

Ini bermakna, walaupun anda sudah mendapat berat yang ideal, kulit dan otot anda tidak akan menggeleber.


 CINCH SHAKE MIX sangat berkesan dalam penuruan berat badan kerana:

  • ia kekalkan jisim otot tanpa lemak
  • hilangkan berat badan daripada lemak
  • terbukti secara klinikal
  • diperkasa dengan Leucine

Pengambilan CINCH SHAKE MIX akan membantu anda;

  • mengawal lapar
  • tingkatkan tenaga
  • menyokong metabolisme dan memberi kepuasan kepada pengguna

Secara ringkas, Leucine membantu anda;

  • keep muscle you have
  • burn fat you don't need
  • lose inches you don't want 
Perbezaan Cinch Shake Mix dengan produk pelangsingan jenama lain:

  • 1 hidangan Cinch Shake Mix = 24gm protin + 24 jenis vitamin dan mineral penting + 6gm serat larut
  • dicadangkan ambil bersama dengan 1 sudu  Isolate Protein Powder ESP. ini adalah penting kerana protein digunakan untuk membina otot yang mana otot lah yang menaikkan kadar metabolisme dan juga membakar kalori. Makanan yang kaya protein juga membantu mengurangkan pengambilan makanan antara waktu makan.
  • diperkaya dengan leucine - nutirisi penting untuk keperluan tubuh kita
Kebaikan dan faedah utama yang akan diperolehi dengan Cinch Shake Mix :

  • indeks glisemik - 22 >> sesuai diambil oleh penghidap kencing manis
  •  dengan cinch pro, campuran ekslusif protein dipertingkatkan dengan leucine - asid amino
  • diperkaya dengan leucine utk memelihara otot semasa proses pengurangan berat badan
  • 1 hidangan menyediakan 24gm protein utk membantu anda berasa puas dan kenyang
  • tinggi kandungan serat - 6gm bg setiap 1 hidangan
  • glisemik yang rendah untuk mengekalkan tahap gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga
  • memenuhi 35% atau lebih nilai harian kepada 21 vitamin dan mineral penting
  • penggunaan soya bebas GMO (Genetically Modified Organism)
  • TIADA PERASA TIRUAN, PEWARNA ATAU PEMANIS




Sekilas fakta daripada Shaklee Malaysia tentang Cinch Shake Mix :
Campuran Proprietari Protein dengan Leusina

  • Bebas Laktos
  • Rendah glisemik
  • Soya Bukan-GMO 
Cinch™ Shakes sangat enak dan merupakan cara yang berkhasiat untuk membantu dalam mengekalkan otot perlu dan memberikan anda rasa puas semasa menurunkan berat badan.

  • Diperkaya dengan Leucine™ bagi mengekalkan otot semasa anda menurunkan berat badan
  • Kaya dengan protein bagi membantu anda rasa kenyang dan puas
  • Tinggi serat dengan 6gram bagi setiap hidangan

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

credit :syitah

Testimoni Breastfeeding Bersama Shaklee

                           
         
credit : ummi aisyahdina                                                                                                                                                      




                                  

                          

Breastfeeding Set Shaklee sangat berkesan untuk membantu ibu-ibu menyusu menghasilkan susu dengan banyak.. Saya sendiri menggunakan set ini, dan hasilnya Alhamdulillah dari perahan1 0z meningkat ke 4 Oz selepas mengambil set ini selepas 5 hari. Dan sehingga kini saya masih mengambilnya, kerana selain meningkatkan penghasilan susu, saya juga berasa sangat bertenaga dan kurang letih, di samping masalah sembelit selama ni dah hilang..
Dan, BONUS..berat badan juga menurun selama 3 kg dalam masa sebulan pengambilan!
credit :mama ina

Mengapa Kebanyakan Wanita Mengatakan Penyusuan Ibu Menyusahkan..

"Saya tidak mahu payudara yang kendur !"
yang sebenarnya, penyusuan susu ibu membantu anda kembali kepada bentuk badan asal dengan lebih cepat. wanita yang payudaranya kendur selepas bersalin menyalahkan penyusuan ibu sedangkan hakikatnya ia disebabkan oleh faktor usia yang meningkat dan graviti.

Tips : untuk mengekalkan keanjalan payudara, kita hendaklan mengambil makanan yang tinggi protein kerana protein itu adalah sebahagian besar daripada kulit, otot, organ, dan kelenjar. Setiap sel dalam badan manusia mengandungi protein. Kita perlu protein dalam diet harian untuk membantu memperbaiki sel-sel badan dan membina sel yang baru.


ESP Soy Protein Isolate Powder


"Penyusuan susu ibu menyusahkan"
penyusuan susu ibu sebenarnya memudahkan anda. anda tidak perlu membawa peralatan, tidak perlu risau tentang bekalan susu, penyimpanan atau penyediaan susu. tambahan lagi, penyusuan susu ibu boleh dilakukan pada bila-bila masa, di mana sahaja dan ia tidak  melibatkan kos.

"Kenapa perlu susukan bayi sedangkan saya akan kembali bekerja?"
sebenarnya ia mudah, memuaskan hati dan berbeza daripada apa yang anda fikirkan. ia praktikal !


"Penyusuan susu ibu mudah. Apa lagi yang hendak dipelajari?"
penyusuan susu ibu memang semulajadi dan mudah tetapi ia juga satu kemahiran yang perlu dipelejari. dengan belajar, anda boleh lebih bersedia dan tidak mudah mengalah apabila timbul masalah.
( ibu harus mendapatkan info lengkap tentang penyusuan, disiplin, konsisten dan tidak mudah berputus asa dalam menjayakan penyusuan susu ibu )

"Menyusukan bayi? Jangan haraplah. Tidakkah ia menyakitkan?"
hakikatnya, pada awalnya anda mungkin rasa sedikit bengkak. akan tetapi, ia akan hilang selepas beberapa hari. jika anda berasa sakit, ini mungkin disebabkan bayi tidak menghisap puting dengan betul..
( ketahui teknik penyusuan susu ibu dengan betul bagi mengelakkan kesakitan pada breast )

"Tapi wanita berpayudara kecil tidak boleh menghasilkan susu yang mencukupi!"
wanita yang berpayudara kecil boleh menghasilkan susu yang mencukupi. saiz payudara dipengaruhi oleh tisu lemak manakala penghasilan susu bergantung kepada saiz kalenjar mamari di dalam payudara. kalenjar mamari adalah sama tanpa mengira saiz payudara.

Credit syitah

Monday, 18 February 2013

POWER PUMPING

Apakah Maksud Power Pumping?

Merupakan teknik mengepam  yang boleh membantu meningkatkan penghasilan susu.Ia melibatkan teknik dan setup mengepam yang biasa tapi dalam cara yang unik.Ideanya adalah untuk meniru bayi menyusu secara tak langsung dan meningkatkan bekalan susu ibu.
Siapa Yang Perlukan Power Pumping?

:-Ibu yang ingin menyusukan anak angkat - tekni ini digunakan
ransang penghasilan susu.
:-Ibu yang ingin relaktasi @ menyusukan semula si anak setelah berhenti menyusukan.
:-Ibu yang kekurangan susu,berusaha untuk memperbanyakkan semla susu - akibat daripada perubahan hormon,period,kurang mengepam etc
:-Ibu yang berkerjaya yang sibuk hingga tidak dapat mengepam mengikut jadual masa tertentu di tempat kerja.


Macam Mana Nak Buat Power Pumping?
Untuk single pump - pam sebelah kanan 10 minit,kemudiaan sebelah kiri,tukar semula sebelah kanan 10 seminit dan seterusnya,setiap 10 minit berterusan selama sejam.
                                                                0-10 min : Pam B1
                                                             10-20 min : Pam B2
                                                            20-30 min : Pam B1
                                                           30-40 min : Pam B2
                                                          40-50 min : Pam B1
                                                         50-60 min : Pam B2 

     Bergilir-gilir payudara sebelah kanan dan kiri.Buat selam sejam

Double pump - Pam kedua-dua belah serentak selama 10 minit,rehat 10 minit,sambung lagi pam 10 minit,rehat 10 minit dan seterusnya selama 1 jam. 


                                                         0-10 min : Pam
                                                      10-20 min : Rehat
                                                     20-30 min : Pam
                                                    30-40 min : Rehat
                                                   40-50 min : Pam
                                                  50-60 min : Rehat
    Disarankan buat power pumping ini sekali sehari,seelok-eloknya malam ke subuh,pengeluaran hormon lebih tinggi pada waktu ini. 
 



                                                         
 
              
                                                             

Wednesday, 13 February 2013

Langkah Penyusuan Susu Ibu


  • sentuh bibir bayi dengan hujung puting sehingga dia membuka mulutnya
  • biarkan dia membuka luas mulutnya untuk memenuhi sebahagian aerola (bahagian berwarna coklat)
  • gerakan rahang dan bunyi tegukan memastikan yang bayi menyusu dalam posisi yang betul
  • selepas menyusu, masukkan hujung jari kelingking anda di hujung mulut bayi untukmenghentikan hisapan
                                           
                                             
           
                                               


2. Pilih posisi yang selesa
Dapatkan posisi yang membuat anda dan bayi rasa selesa. tubuh bayi haruslah rapat ke anda dan mukanya bertemu dengan payudara anda. mulutnya haruslah berhampiran dengan puting dan kepala, leher dan belakangnya perlulah dalam keadaan lurus. belakang badan anada juga perlulah tegak, jangan membongkok. gunakan bantal untuk bersandar, jika perlu.
  • posisi mendukung - merupakan posisi klasik dan menjadi kegemaran kebanyakan ibu. ia membolehkan perut bayi dan perut anda bertemu supaya anda tidak perlu memusingkan kepalanya unutk menyusu :
                      - kepala bayi berehat di dalam dakapan anda
                      - sokong belakang badan dan punggung bayi
                      - lengan bayi perlu berada di bahagian sisinya

  • posisi 'mendakap' - posisi ini sangat sesuai jika anda baru pulih daripada pembedahan 'ceaseran', memiliki payudara yang besar, menyusukan bayi bayi pramatang yang kecil saiznya atau menyusukan anak kembar pada waktu yg serentak.
                       - sokong kepala bayi  dengan tangan
                       - gunakan bantal untuk menyokong belakang badan anda
                 
                    
  • posisi berbaring - cuba posisi ini apabila anda dan bayi terasa letih. jika anda baru pulih daripada pembedahan 'ceaseran', ini mungkin satu-satunya posisi yang boleh anda cuba pada beberapa hari pertama.
                      - sokong kepala bayi dengan lengan
                      - sokong bayi anda dengan lengan

                    
3. mendukung berselang-selijika boleh, berikan bayi menyusu dari kedua-dua belah payudara pada setiap kali menyusu. susukan bayi pada satu payudara sehingga dia berhenti menghisap. angkat bayi, sendawakannya dan alihkannya ke payudara sebelah dan etruskan menyusu sehingga dia kenyang. untuk penyusuan yang berikutnya, mulakan pada payudara yang terasa sarat dengan susu.


4. Sendawakan bayisendawakan bayi setiap kali selesai penyusuan. dia mungkin termuntah susu, jadi pastikan anda menyediakan tuala. jika dia tidak sendawa selepas 30 saat, dia mungkin tidak eprlu disendawakan

  • letakkan bayi di bahu anda
  • gosok atau tepuk perlahan belakang badannya.


    Jalinkan hubungan dengan bayi
    Persekitaran penyusuan bayi yang ideal adalah di bilik yang sunyi, hanya anda berdua, jauh daripada sebarang bentuk gangguan. Akan tetapi, ini tidaklah praktikal jika anda mempunyai anak tatih yang masih ligat ke sana ke mari atau anda sering dikunjungi tetamu. Dalam keadaan ini, perkara terbaik yang boleh anda lakukan ialah memberikan tumpuan sepenuhnya terhdapa bayi - bermakna tidka menonton tv, tidak perlu risau tentang apa yang hendak dimasak utk makan malam dan tidak bersengketa dengan suami
    .
    Apa yang lebih penting daripada persekitaran ialah kualiti interkasi bersama bayi sewaktu menyusukannya. Pegang bayi rapat ke anda, dada bertemu dada. Apabila menyusukannya, kekalkan hubungan mata, sellaulah tersenyum dan bercakap dengannya. berikan pujian dan ucapkan kata-kata positif tentang perilakunya menyusu. Gunakan nada suara yang berbeza dengan ebrsenandung atau menyanyi untuknya. Bagi kita sebagai Muslim, hendaklah sentiasa alunkan zikir & alunan ayat A-Quran...^__^
    Gerak isyarat yang penuh kasih sayang akan membuat bayi rasa lebih dihargai, selamat dan akhirnya dapat meningkatkan harga diri dan keyakinannya.


                                      
                                           










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...