Search This Blog

Saturday, 23 February 2013

Turun 11 Kg Dalam Masa 2 Bulan....

Assalammualaikum....jom kita lihat apa kata mereka yang dah cuba set slimming shaklee...
Nie lagi cerita tentang ibu-ibu yang berjaya menurunkan berat badan mereka..saya amat2 kagum dengan kesungguhan beliau...kenapa saya cakap macam tue??sebab diluar sana masih ramai masih ramai lagi yang tidak boleh bersabar demi mendapatkan hasil yang terbaik..biar lambat asal tak menjejaskan kesihatan kita.

Saya nak ucapkan tahniah kepada beliau kerana berjaya menurunkan berat badan beliau dari 77KG turun kepada 66KG...banyak tue...11KG dalam masa 2 bulan.selain dapat menurunkan berat beliau...beliau juga dapat bonus lain....sengal-sengal kaki dan tangan beliau sudah pulih.beliua juga adalah seorang ibu yang masih menyusukan anaknya yang kecil. Dan susu baby jugak kaya dengan DHA...beliau mengamalkan Omega + Herb-lax + Esp selama 2 bulan.

Macam mana mesti anda jeleskan...tak payahlah jeles sangat sebab anda pun boleh...
Kalau anda ingin cuba set ini bolehlah hubungi saya untuk tahu lebih lanjut.Insyaallah saya akan cuba membantu and.Tapi untuk pengetahuan korang setiap orang kesan pengambilan tidak sama ok...

Berminat untuk dapatkan produk Shaklee, boleh hubungi saya dan anda layak mendapat 'free consultation', tips esklusif dan jadual pengambilan vitamin..


   
Siti Aishah Bt Ismail
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID : 877013 | 017-2532004

Thursday, 21 February 2013

Jom Kurus Dengan Cinch Shake Shaklee

Antara masalah yang sering dihadapi kaum perempuan terutamanya selepas melahirkan anak.Bentuk badan dah tak sama macam anak dara.....tak banyak pun sikit 'alignment' dah lari.
Tapi anda tidak perlu risau kerana shaklee juga mempunyai produk istimewa yang membantu dalam pengurusan berat badan??rasanya masih ramai yang tidak mengetahuikan.Biasanya kalau sebut saje shaklee,orang pasti akan kaitkan dengan vitamin dan supplement.
Produk istimewa ini ialah dalam rangkaian Shaklee Cinch khusus untuk pengurusan berat badan.Dan ianya mempunyai 3 perisa...

                                                  
                                              

765gm (15 servings)

3 flavour pilihan; vanilla/chocolate/cafe latte

CINCH SHAKE MIX mengandungi leucine yang merupakan otot yang membina asid amino yang terdapat dalam protein tertentu. Ujian klinikal yang telah dibuat ke atas formula leucine telah menunjukkan dapat mengekalkan 100% jisim otot tanpa lemak (lean muscle mass).

Mereka yang telah menjalani program ini telah kehilangan lemak, berat, inci dan pada masa yang sama mengekalkan otot mereka. 

Ini bermakna, walaupun anda sudah mendapat berat yang ideal, kulit dan otot anda tidak akan menggeleber.


 CINCH SHAKE MIX sangat berkesan dalam penuruan berat badan kerana:

  • ia kekalkan jisim otot tanpa lemak
  • hilangkan berat badan daripada lemak
  • terbukti secara klinikal
  • diperkasa dengan Leucine

Pengambilan CINCH SHAKE MIX akan membantu anda;

  • mengawal lapar
  • tingkatkan tenaga
  • menyokong metabolisme dan memberi kepuasan kepada pengguna

Secara ringkas, Leucine membantu anda;

  • keep muscle you have
  • burn fat you don't need
  • lose inches you don't want 
Perbezaan Cinch Shake Mix dengan produk pelangsingan jenama lain:

  • 1 hidangan Cinch Shake Mix = 24gm protin + 24 jenis vitamin dan mineral penting + 6gm serat larut
  • dicadangkan ambil bersama dengan 1 sudu  Isolate Protein Powder ESP. ini adalah penting kerana protein digunakan untuk membina otot yang mana otot lah yang menaikkan kadar metabolisme dan juga membakar kalori. Makanan yang kaya protein juga membantu mengurangkan pengambilan makanan antara waktu makan.
  • diperkaya dengan leucine - nutirisi penting untuk keperluan tubuh kita
Kebaikan dan faedah utama yang akan diperolehi dengan Cinch Shake Mix :

  • indeks glisemik - 22 >> sesuai diambil oleh penghidap kencing manis
  •  dengan cinch pro, campuran ekslusif protein dipertingkatkan dengan leucine - asid amino
  • diperkaya dengan leucine utk memelihara otot semasa proses pengurangan berat badan
  • 1 hidangan menyediakan 24gm protein utk membantu anda berasa puas dan kenyang
  • tinggi kandungan serat - 6gm bg setiap 1 hidangan
  • glisemik yang rendah untuk mengekalkan tahap gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga
  • memenuhi 35% atau lebih nilai harian kepada 21 vitamin dan mineral penting
  • penggunaan soya bebas GMO (Genetically Modified Organism)
  • TIADA PERASA TIRUAN, PEWARNA ATAU PEMANIS




Sekilas fakta daripada Shaklee Malaysia tentang Cinch Shake Mix :
Campuran Proprietari Protein dengan Leusina

  • Bebas Laktos
  • Rendah glisemik
  • Soya Bukan-GMO 
Cinch™ Shakes sangat enak dan merupakan cara yang berkhasiat untuk membantu dalam mengekalkan otot perlu dan memberikan anda rasa puas semasa menurunkan berat badan.

  • Diperkaya dengan Leucine™ bagi mengekalkan otot semasa anda menurunkan berat badan
  • Kaya dengan protein bagi membantu anda rasa kenyang dan puas
  • Tinggi serat dengan 6gram bagi setiap hidangan

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

credit :syitah

Testimoni Breastfeeding Bersama Shaklee

                           
         
credit : ummi aisyahdina                                                                                                                                                      




                                  

                          

Breastfeeding Set Shaklee sangat berkesan untuk membantu ibu-ibu menyusu menghasilkan susu dengan banyak.. Saya sendiri menggunakan set ini, dan hasilnya Alhamdulillah dari perahan1 0z meningkat ke 4 Oz selepas mengambil set ini selepas 5 hari. Dan sehingga kini saya masih mengambilnya, kerana selain meningkatkan penghasilan susu, saya juga berasa sangat bertenaga dan kurang letih, di samping masalah sembelit selama ni dah hilang..
Dan, BONUS..berat badan juga menurun selama 3 kg dalam masa sebulan pengambilan!
credit :mama ina

Mengapa Kebanyakan Wanita Mengatakan Penyusuan Ibu Menyusahkan..

"Saya tidak mahu payudara yang kendur !"
yang sebenarnya, penyusuan susu ibu membantu anda kembali kepada bentuk badan asal dengan lebih cepat. wanita yang payudaranya kendur selepas bersalin menyalahkan penyusuan ibu sedangkan hakikatnya ia disebabkan oleh faktor usia yang meningkat dan graviti.

Tips : untuk mengekalkan keanjalan payudara, kita hendaklan mengambil makanan yang tinggi protein kerana protein itu adalah sebahagian besar daripada kulit, otot, organ, dan kelenjar. Setiap sel dalam badan manusia mengandungi protein. Kita perlu protein dalam diet harian untuk membantu memperbaiki sel-sel badan dan membina sel yang baru.


ESP Soy Protein Isolate Powder


"Penyusuan susu ibu menyusahkan"
penyusuan susu ibu sebenarnya memudahkan anda. anda tidak perlu membawa peralatan, tidak perlu risau tentang bekalan susu, penyimpanan atau penyediaan susu. tambahan lagi, penyusuan susu ibu boleh dilakukan pada bila-bila masa, di mana sahaja dan ia tidak  melibatkan kos.

"Kenapa perlu susukan bayi sedangkan saya akan kembali bekerja?"
sebenarnya ia mudah, memuaskan hati dan berbeza daripada apa yang anda fikirkan. ia praktikal !


"Penyusuan susu ibu mudah. Apa lagi yang hendak dipelajari?"
penyusuan susu ibu memang semulajadi dan mudah tetapi ia juga satu kemahiran yang perlu dipelejari. dengan belajar, anda boleh lebih bersedia dan tidak mudah mengalah apabila timbul masalah.
( ibu harus mendapatkan info lengkap tentang penyusuan, disiplin, konsisten dan tidak mudah berputus asa dalam menjayakan penyusuan susu ibu )

"Menyusukan bayi? Jangan haraplah. Tidakkah ia menyakitkan?"
hakikatnya, pada awalnya anda mungkin rasa sedikit bengkak. akan tetapi, ia akan hilang selepas beberapa hari. jika anda berasa sakit, ini mungkin disebabkan bayi tidak menghisap puting dengan betul..
( ketahui teknik penyusuan susu ibu dengan betul bagi mengelakkan kesakitan pada breast )

"Tapi wanita berpayudara kecil tidak boleh menghasilkan susu yang mencukupi!"
wanita yang berpayudara kecil boleh menghasilkan susu yang mencukupi. saiz payudara dipengaruhi oleh tisu lemak manakala penghasilan susu bergantung kepada saiz kalenjar mamari di dalam payudara. kalenjar mamari adalah sama tanpa mengira saiz payudara.

Credit syitah

Monday, 18 February 2013

POWER PUMPING

Apakah Maksud Power Pumping?

Merupakan teknik mengepam  yang boleh membantu meningkatkan penghasilan susu.Ia melibatkan teknik dan setup mengepam yang biasa tapi dalam cara yang unik.Ideanya adalah untuk meniru bayi menyusu secara tak langsung dan meningkatkan bekalan susu ibu.
Siapa Yang Perlukan Power Pumping?

:-Ibu yang ingin menyusukan anak angkat - tekni ini digunakan
ransang penghasilan susu.
:-Ibu yang ingin relaktasi @ menyusukan semula si anak setelah berhenti menyusukan.
:-Ibu yang kekurangan susu,berusaha untuk memperbanyakkan semla susu - akibat daripada perubahan hormon,period,kurang mengepam etc
:-Ibu yang berkerjaya yang sibuk hingga tidak dapat mengepam mengikut jadual masa tertentu di tempat kerja.


Macam Mana Nak Buat Power Pumping?
Untuk single pump - pam sebelah kanan 10 minit,kemudiaan sebelah kiri,tukar semula sebelah kanan 10 seminit dan seterusnya,setiap 10 minit berterusan selama sejam.
                                                                0-10 min : Pam B1
                                                             10-20 min : Pam B2
                                                            20-30 min : Pam B1
                                                           30-40 min : Pam B2
                                                          40-50 min : Pam B1
                                                         50-60 min : Pam B2 

     Bergilir-gilir payudara sebelah kanan dan kiri.Buat selam sejam

Double pump - Pam kedua-dua belah serentak selama 10 minit,rehat 10 minit,sambung lagi pam 10 minit,rehat 10 minit dan seterusnya selama 1 jam. 


                                                         0-10 min : Pam
                                                      10-20 min : Rehat
                                                     20-30 min : Pam
                                                    30-40 min : Rehat
                                                   40-50 min : Pam
                                                  50-60 min : Rehat
    Disarankan buat power pumping ini sekali sehari,seelok-eloknya malam ke subuh,pengeluaran hormon lebih tinggi pada waktu ini. 
 



                                                         
 
              
                                                             

Wednesday, 13 February 2013

Langkah Penyusuan Susu Ibu


  • sentuh bibir bayi dengan hujung puting sehingga dia membuka mulutnya
  • biarkan dia membuka luas mulutnya untuk memenuhi sebahagian aerola (bahagian berwarna coklat)
  • gerakan rahang dan bunyi tegukan memastikan yang bayi menyusu dalam posisi yang betul
  • selepas menyusu, masukkan hujung jari kelingking anda di hujung mulut bayi untukmenghentikan hisapan
                                           
                                             
           
                                               


2. Pilih posisi yang selesa
Dapatkan posisi yang membuat anda dan bayi rasa selesa. tubuh bayi haruslah rapat ke anda dan mukanya bertemu dengan payudara anda. mulutnya haruslah berhampiran dengan puting dan kepala, leher dan belakangnya perlulah dalam keadaan lurus. belakang badan anada juga perlulah tegak, jangan membongkok. gunakan bantal untuk bersandar, jika perlu.
  • posisi mendukung - merupakan posisi klasik dan menjadi kegemaran kebanyakan ibu. ia membolehkan perut bayi dan perut anda bertemu supaya anda tidak perlu memusingkan kepalanya unutk menyusu :
                      - kepala bayi berehat di dalam dakapan anda
                      - sokong belakang badan dan punggung bayi
                      - lengan bayi perlu berada di bahagian sisinya

  • posisi 'mendakap' - posisi ini sangat sesuai jika anda baru pulih daripada pembedahan 'ceaseran', memiliki payudara yang besar, menyusukan bayi bayi pramatang yang kecil saiznya atau menyusukan anak kembar pada waktu yg serentak.
                       - sokong kepala bayi  dengan tangan
                       - gunakan bantal untuk menyokong belakang badan anda
                 
                    
  • posisi berbaring - cuba posisi ini apabila anda dan bayi terasa letih. jika anda baru pulih daripada pembedahan 'ceaseran', ini mungkin satu-satunya posisi yang boleh anda cuba pada beberapa hari pertama.
                      - sokong kepala bayi dengan lengan
                      - sokong bayi anda dengan lengan

                    
3. mendukung berselang-selijika boleh, berikan bayi menyusu dari kedua-dua belah payudara pada setiap kali menyusu. susukan bayi pada satu payudara sehingga dia berhenti menghisap. angkat bayi, sendawakannya dan alihkannya ke payudara sebelah dan etruskan menyusu sehingga dia kenyang. untuk penyusuan yang berikutnya, mulakan pada payudara yang terasa sarat dengan susu.


4. Sendawakan bayisendawakan bayi setiap kali selesai penyusuan. dia mungkin termuntah susu, jadi pastikan anda menyediakan tuala. jika dia tidak sendawa selepas 30 saat, dia mungkin tidak eprlu disendawakan

  • letakkan bayi di bahu anda
  • gosok atau tepuk perlahan belakang badannya.


    Jalinkan hubungan dengan bayi
    Persekitaran penyusuan bayi yang ideal adalah di bilik yang sunyi, hanya anda berdua, jauh daripada sebarang bentuk gangguan. Akan tetapi, ini tidaklah praktikal jika anda mempunyai anak tatih yang masih ligat ke sana ke mari atau anda sering dikunjungi tetamu. Dalam keadaan ini, perkara terbaik yang boleh anda lakukan ialah memberikan tumpuan sepenuhnya terhdapa bayi - bermakna tidka menonton tv, tidak perlu risau tentang apa yang hendak dimasak utk makan malam dan tidak bersengketa dengan suami
    .
    Apa yang lebih penting daripada persekitaran ialah kualiti interkasi bersama bayi sewaktu menyusukannya. Pegang bayi rapat ke anda, dada bertemu dada. Apabila menyusukannya, kekalkan hubungan mata, sellaulah tersenyum dan bercakap dengannya. berikan pujian dan ucapkan kata-kata positif tentang perilakunya menyusu. Gunakan nada suara yang berbeza dengan ebrsenandung atau menyanyi untuknya. Bagi kita sebagai Muslim, hendaklah sentiasa alunkan zikir & alunan ayat A-Quran...^__^
    Gerak isyarat yang penuh kasih sayang akan membuat bayi rasa lebih dihargai, selamat dan akhirnya dapat meningkatkan harga diri dan keyakinannya.


                                      
                                           












Penyusuan susu ibu perlu diberikan secara eksklusif, kerana bayi akan memperoleh kebaikan yang banyak, jika dia disusui secara eksklusif. Penyusuan susu ibu secara eksklusif bermaksud, bayi hanya diberikan susu ibu dalam masa enam bulan pertama selepas kelahirannya. Tiada makanan atau minuman lain diberikan pada bayi dalam tempoh tersebut. Makanan pelengkap hanya dimulakan setelah bayi berumur enam bulan dan ke atas. Penyusuan hendaklah diteruskan sehingga bayi berumur dua tahun.
Untuk membolehkan penyusuan secara eksklusif selama 6 bulan dicapai, ibu hendaklah mengamalkan perkara-perkara seperti yang berikut :
  • Penyusuan susu ibu perlu dimulakan dalam masa satu jam pertama selepas kelahiranbayi.
  • Penyusuan eksklusif, iaitu bayi hanya diberikan susu ibu tanpa sebarang makan atau minuman walaupun air masak.
  • Ibu perlu menyusu mengikut kehendak bayi iaitu kekerapan menyusu adalah bergantung pada permintaan bayi.
  • Tidak memberikan sebarang botol atau puting tiruan kepada bayi dalam tempoh enam bulan pertama.
  • Semua jenis cecair tidak digalakkan diberikan kepada bayi kecuali ubat-ubatan atau rawatan yang diperlukan oleh bayi tersebut
Manakala susu ibu pula bersesuaian untuk bayi yang memerlukan perkembangan otak yang optimum. Bayi yang dilahirkan sebagai insan yang tidak berdaya, memerlukan perhatian rapi ibunya untuk jangka masa yang panjang sebelum dia dapat berjalan. Susu ibu berubah mengikut perkembangan dan keperluan bayi. Kandungan susu ibu tidak akan dapat ditiru sepenuhnya oleh kecanggihan teknologi moden dalam makmal atau kilang.
Penyusuan susu ibu memberikan seribu kebaikan kepada bayi dan ibu. Kesan baik ini bukan hanya dirasai ketika bayi masih kecil, namun ianya berkekalan di sepanjang hayatnya. Kebaikan ini meliputi kesan terhadap perkembangan fizikal, mental, emosi, dan juga pembentukan peribadi seorang anak. Penyusuan juga merupakan langkah yang praktikal bagi keluarga, kerajaan dan masyarakat untuk menjimatkan wang.

TAHUKAH ANDA APA ITU KOLOSTRUM
Ok,nielh dia kolostrum yang saya katakn td.Ianya susu pertama yang breast kita hasilkan semasa kita mengandung. Susu kolostrum ini memang banyak khasiatnya untuk newborn, itula sebab saya katakn ianya hebat. Tapi bukan saya sorang je yang cakap ianya hebat. Susu ibu kolostrum memang diakui sejak dolu2 lagi. Baby yang mendapat khasiat susu kolostrum sangat-sangat bertuah dan bertambah sihat waafiat. :))
Ia juga dikenali sebagai ‘ cecair bernilai emas’ kerana warnanya yang kekuningan ini merupakan pembekal imuniti pada seluruh tubuh bayi anda. Ia makanan dan minuman ajaib yang memberi kekebalan terhadap virus, bakteria dan kuman yang berada di udara sebaik sahaja dilahirkan. Kajian – kajian klinikal telah menunjukkan bahawa SIgA yang terdapat di dalam susu ibu mampu untuk melawan kuman seperti Vibrio cholerae (kuman untuk penyakit taun), enterotoksigenik E. Coli, Campylobacter, Shigella dan Giardia lamblia. Kuman – kuman tersebut biasanya yang menyebabkan keracunan makanan pada manusia. SIgA mampu melindungi bayi daripada serangan cirit – birit yang disebabkan oleh kuman – kuman tersebut. Begitulah istimewanya SIgA yang hanya terdapat di dalam susu ibu.

APAKAH KEBAIKAN KLOSTRUM:-
  • Tinggi protein, vitamin larut lemak (ADEK), zink dan sodium
  • rendah laktosa (4%), lemak dan vitamin larut air (vitamin B kompleks dan vitamin C)
  • tinggi vitamin K, penting bagi menggelakkan HDN ( Haemorhagic Disease of Newborn)
  • Imunoglobulin (SigA) yang tinggi
  • Imunisasi pasif yang pertama bagi bayi
  • pelawas ‘laxative’. Ia mengalakkan pembuangan mekonium dan mengelakkan bayi daripada dijangkiti Jaundis Neonate
  • mempunyai faktor ‘bifidus’ bagi mengelakkan pembiakan koloni ‘ lakobacillus bifidus’. Koloni bakteria ini menyebabkan keadaan usus berasid dan ini menyebabkan keadaaan usus berasid dan ini mengelakkan pembiakan koloni patogen E-Coli
  • mempunyai enzim lipase, laktase, lisozim dalam keadaan aktif
  • mempunyai anti oksida dan beta karotena yang penting untuk pembiakan sel-sel tubuh.


Monday, 11 February 2013

B-COMPLEX SHAKLEE

B-Complex Shaklee (asid folik) yang dicipta secara semulajadi yang pertama di dunia dengan kadar serapan (bioavailability) yang sangat tinggi dan berkualiti


Adakah anda mendapat Vitamin B yang mencukupi setiap hari? Vitamin B adalah penting untuk kesihatan yang optimum. Asid folik yang semulajadi tidak mudah diserap oleh tubuh dan hampir 99% asid folik yang terdapat dalam pasaran bersifat sintetik.

Tekanan hidup, alkohol dan ubat-ubat preskrepsi berunsurkan dadah berupaya meningkatkan risiko pengurangan vitamin B dalam tubuh. Vitamin B penting untuk keseluruhan fungsi tubuh yang baik sama ada daripada segi kesihatan jantung, sintesis DNA, meguruskan tekanan apatah lagi membina tenaga metabolisme.

Kajian terbaru membuktikan bahawa Vitamin B berupaya:
  • meningkatkan penglihatan mata dan sistem pernafasan. 
Kesan kekurangan Vitamin B:
  • menyebabkan prestasi badan merosot dan tidak berfungsi dengan baik
Pilihan Vitamin B yang tepat adalah B-Complex Shaklee kerana:
  • mengandungi kesemua 8 jenis vitamin yang diperlukan oleh tubuh kita bagi menggantikan nutrisi vitamin B yang hilang untuk membantu menguatkan jantung, peparu dan organ-organ penting yang lain.
Kenapa B-Complex Shaklee berbeza dengan vitamin B jenama lain yang ada di pasaran luar?
  • mengandungi sistem penyerapan bioaktif - mempunyai penyaluran zat makanan berpaten untuk meningkatkan penyerapan nutrien penting iaitu asid folik. jumlah asid folik yang mencukupi di dalam diet wanita terbukti dapat mengurangkan risiko melahirkan anak terencat akal atau masalah kecacatan saraf tunjang.
  • mengandungi kesemua 8 komponen penting vitamin B termasuklah 100% biotin dan asid folik untuk mendapatkan keseimbangan dan keberkesanan yang sempurna.
  • vitamin B adalah vitamin larut-air, sebarang lebihan tidak akan disimpan sebaliknya disingkirkan melalui sistem pencernaan. oleh itu, penting bagi kita untuk mengambil vitamin B setiap hari.

Antara manfaat dan faedah pengambilan B-Complex setiap hari:
  • menukarkan makanan kepada tenaga - membantu penghadaman, menukar lemak, karbohidrat dan protin kepada tenaga dan sekaligus membantu mengurangkan masalah keletihan dan kelesuan
  • mengatasi tekanan (stress) - memastikan kesihatan fungsi saraf sekaligus meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan imsonia
  • membantu tumbesaran bayi dan kana-kanak - membantu pembinaan DNA dan sel-sel baru serta mengurangkan risiko kecacatan otak atau tulang belakang kepada bayi dan kanak-kanak
  • rambut sihat dan bersinar - memperbaiki masalah kulit kepala, kelemumur, rambut gugur, beruban dan mengekalkan kesihatan rambut berpanjangan
  • baik untuk kesihatan mata - mengurangkan masalah keletihan mata, mencegah katarak, meningkatkan kualiti penglihatan, meningkatkan daya ingatan dan keupayaan pemerhatian (fokus)
  • mencegah anemia - membantu pembentukan sel darah merah yang sihat dan antibodi, merangsang kitaran darah dalam tubuh, merendahkan paras sistin untuk kesihatan kardiovaskular, merawat atau mencegah anemia, sakit kepala, pening, lemah semangat, keletihan, migrain, muntah-muntah, mabuk darat atau laut.
  • meredakan senggugut - bagi wanita ia sangat membantu mengurangkan gejala senggugut ketika PMS (pre-haid), meredakan kerisauan, keresahan dan masalah penghadaman terutama mereka yang megambil ubat hormon dan ubat tahan sakit.
  • mencegah jangkitan pada mulut, lidah dan mengurangkan nafas berbau.
  • detoksifikasi - meredakan alahan.
Apabila anda mengambil B-Complex, anda perlu minum banyak air putih kerana ia akan merangsang metabolisme dan menyebabkan tubuh kita mengeluarkan haba.
Dan jangan pelik atau panik apabila urin anda menjadi kekuningan. ini adalah situasi normal kerana B-Complex merupakan vitamin larut air dan ia mengandungi elemen kekuningan. pada peringkat awal pengambilan, tubuh kita melakukan timbang tara terhadap kadar penyerapan.
tahap kekuningan akan berkurangan dari masa ke masa. teruskan minum air putih dengan banyak.

Semua orang sesuai mengambil B-Complex terutama ibu hamil, ibu yang sedang berpantang, ibu menyusu dan orang yang sentiasa terdedah dengan tekanan.


B-Complex
120 tablets

Skincare Nutriwhite Atau Enfuselle???

Ramai yang mula berminat nak mencuba skincare shaklee..tp yang mana satu sesuai untuk anda??
Nutriwhite atau Enfuselle???pastikan anda yang membuat pilihan yang betul2 sesuai dengan jenis kulit dan masalah kulit anda...
ketahuilah kedua-duanya dan kesesuainya dengan kulit anda :

Antara product2 Nutriwhite :
Gentle Deep Foaming Cleanser


  • Membersihkan dan menyegarkan kulit
  •  Rumpai laut menghilangkan kekotoran, membuang sel-sel mati dan menegangkan
  • Alga Hijau menyahtoksin dan melembapkan
  • Strawberi Begonia mencerahkan dan mengimbangkan pigmen
  • Lembut dan menyegarkan



Soothing Radiance Whitening Softner

  • Ia lembut dan mengembalikan kulit pada pH yang seimbang
  • Kulit berasa lebih segar dan tegang dengan Rosemary
  • Kudzu menegangkan dan mencerahkan
  • Marshmallow melembapkan
  • Ianya sangat berkesan


Ultimate Protection Whitening Lotion SPF 15


  • Licin serta kaya dengan pati botani seperti Mulberi untuk mencegah kerosakan kulit kesan daripada cahaya matahari 
  • Mountain Arnica untuk menghilangkan radang kulit
  • pelembap yang bertindak daripada semua sudut ini melindungi anda daripada kesan-kesan memudaratkan cahaya matahari 
  • membantu membina daya ketahanan kulit terhadap kerosakan persekitaran

Daily Defence Whitening Essence
Cara yang menyenangkan untuk mendapatkan kulit muka yang licin dan berseri yang diformulasi dengan:
  • Bearberry untuk mencerahkan dan menegangkan kulit,
  • Strawberi Begonia untuk mengimbangkan pigmen
  • Kacang Soya untuk melembutkan dan mengurangkan tompok-tompok hitam
  • Mulberi untuk mencegah daripada kerosakan kesan daripada cahaya matahari
  • Di samping itu, Vitamin C aktif ditambah untuk memperbaiki kulit serta mengembalikan seri wajah
  • Lembut dan mudah diserap oleh kulit


Overnight Renewal Whitening Cream
  • Memperbaharui dan mengembalikan keremajaan kulit sewaktu tidur
  • Linden menyihatkan serta melembapkan kulit secara mendalam
  • Scullcap mencerah dan menghilangkan radang kulit
  • Vitamin C aktif mengurangkan tompok-tompok hitam serta mengembalikan keserian wajah
  • Pada waktu pagi, anda akan bangun dengan kulit yang gebu, halus, cerah dan berseri


Gentle Action Makeup Remover


  • Menjadikan kulit anda licin, lembut dan berseri
  • Tunas Pokok Bic menghilangkan sel mati dengan lembut tanpa meninggalkan kesan
  • Aloe Vera menyegarkan dan menegangkan kulit
  • Lembut, tidak berminyak, dan kulit anda akan kelihatan lebih berseri
Spot Whitening Treatment





  • Memperbaiki kesan-kesan matahari serta jeragat kulit dengan cepat
  • Kuasa pencerahan botani dihasilkan daripada pati Likuoris dan Peony, yang amat bernilai disebabkan kesannya dalam mencerahkan, melindungi serta menghilangkan radang kulit
  • Cats Claw menegangkan kulit
  • Vitamin C aktif membawa kecerahan yang baru untuk kulit anda dengan rawak wajah yang lebih halus

    credit : syitah

    Berminat untuk dapatkan vitamin Shaklee, boleh hubungi saya;
    Siti Aishah [ ID:877013 ]
    017-2532004(sms/call)



    SKINCARE ENFUSELLE
    Sesuai untuk yang berumur 25 tahun ke atas atau yang mempunyai masalah kulit berminyak,terlalu kering,dan sensitif.ianya juga sesuai untuk lelaki dan wanita.

    SkinCare Enfuselle ini pula, terbahagi kepd 2 kategori iaitu: 
  • Normal to Dry Skin : utk mereka yg mempunyai kulit yang kering dan sensitif  
  • Normal to Oily Skin : utk kulit berminyak dan berjerawat serta sensitif
(1) Normal to Dry Skin : sesuai utk mereka yg mempunyai kulit yang kering dan sensitif.Set ini terdiri daripada : 
- Hydrating Cleansing lotion
- Hydrating Toner
- Hydrating Moisturizer
- Eye Treatment

Hydrating Cleansing Lotion



  • Emulsi berkrim ini bertindak menanggalkan kotoran, bahan pencemaran dan mekap tanpa menjejaskan lapisan minyak semulajadi kulit.
  • Emolien yang kaya serta tambahan Vitamin E menjadikan kulit halus, seimbang dan berseri
  • Mencerahkan tona kulit
  • pH yang seimbang
  • Hipoalergenik

Hydrating Toner



  • Meneutralkan Tindak Balas Yang Boleh Merosakkan Kulit
  • Hydrating Toner melegakan dan menyediakan kulit untuk rawatan Enfuselle. 
  • Terbukti secara klinikal
  • Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip
  • pH yang seimbang
  • Rumusan tanpa alkohol yang menyejat dengan cepat tanpa mengeringkan kulit
  • Melindungi lapisan minyak semulajadi kulit, menyucikan dan melembutkan dengan ekstrak witch hazel dan kamomil

Hydrating Moisturizer



  • Melembapkan Kulit Sehingga 24 Jam
  • Krim tanpa minyak dan tidak melekit yang kaya dengan agen pelembap bagi menyerlahkan kehalusan dan keanjalan kulit dengan serta-merta.
Terbukti secara klinikal:
  • 102% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari
  • 195% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari
  • 21% pengurangan kedutan dalam masa 28 hari
  • Kesan yang ketara dapat dilihat dengan serta-merta, dan ia berterusan sehingga 24 jam
  • Garis-garis halus berkurangan dengan ketara
  • Hipoalergenik

Eye Treatment
  • Garis-Garis Halus dan Kedutan Tidak Lagi Ketara
  • Mengurangkan kemunculan garis-garis halus dan kedutan serta menghilangkan sembap bawah mata dengan bantuan pelbagai nutrien dan botani khusus.
Terbukti secara klinikal:
  • 233% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa dua minggu
  • 120% peningkatan kekenyalan dan keanjalan kulit dalam masa dua minggu
  • 209% pengurangan garis-garis halus pada kulit dalam masa lapan minggu
  • 32% peningkatan kemampuan kulit untuk menahan lembapan lebih lama dalam masa lapan minggu
  • Ton kulit yang kembali sekata dalam masa 12 minggu
  • Kandungan botani anti-penuaan dan vitamin C memberikan faedah yang ketara pada kulit halus di sekeliling mata
  • Juga sesuai untuk bahagian leher dan mulut
  • Hipoalergenik, diakui oleh pakar-pakar oftalmologi dan selamat untuk pemakai kanta lekap.
(2) Normal to Oily Skin - sesuai utk kulit berminyak dan berjerawat serta sensitif. Set ini terdiri daripada :
- Purifying Cleansing Gel
- Purifying Toner
- Balancing Moisturizer
- Eye Treatment


Purifying Cleansing Gel

  • Gel berbusa bertindak dengan lembut untuk menyingkirkan bahan pencemaran, mekap dan minyak berlebihan.
  • Bahan-bahan khas serta tambahan Vitamin E menjadikan kulit terasa segar dan lembut
  • Mencerahkan tona kulit
  • pH yang seimbang
  • Hipoalergenik


Purifying Toner
  • Dengan Tiga Tindakan Untuk Menghentikan Kerosakan Pro-Oksida
  • Purifying Toner merangsang dan menyegarkan kulit sebagai persediaan rawatan Enfuselle.
Terbukti secara klinikal
  • Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip
  • pH yang seimbang
  • Menyegarkan dan memperhalus kulit dengan ekstrak likoris, ginseng dan witch hazel
  • Meminimumkan kemunculan liang-liang yang besar pada kulit
  • Membantu mengawal kulit berminyak
  • Hipoalergenik


Balancing Moisturizer
  • Formula Ringkas untuk Menyubur dan Melembapkan Kulit
  • Formula yang ringkas, tidak berminyak dan mampu mengawal pengeluaran minyak pada wajah bertindak dengan membekalkan kelembapan segera yang kulit anda perlukan bagi menjadikan wajah kelihatan halus serta tidak berkilat.
Terbukti secara klinikal:
  • 146% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari
  • 268% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari
  • 173% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa 28 hari
  • Membantu mengembalikan keseimbangan minyak pada kulit
  • Hipoalergenik
Eye Treatment
  • Garis-Garis Halus dan Kedutan Tidak Lagi Ketara
  • Mengurangkan kemunculan garis-garis halus dan kedutan serta menghilangkan sembap bawah mata dengan bantuan pelbagai nutrien dan botani khusus
Terbukti secara klinikal:
  • 233% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa dua minggu
  • 120% peningkatan kekenyalan dan keanjalan kulit dalam masa dua minggu
  • 209% pengurangan garis-garis halus pada kulit dalam masa lapan minggu
  • 32% peningkatan kemampuan kulit untuk menahan lembapan lebih lama dalam masa lapan minggu
  • Ton kulit yang kembali sekata dalam masa 12 minggu
  • Kandungan botani anti-penuaan dan vitamin C memberikan faedah yang ketara pada kulit halus di sekeliling mata
  • Juga sesuai untuk bahagian leher dan mulut
  • Hipoalergenik, diakui oleh pakar-pakar oftalmologi dan selamat untuk pemakai kanta lekap.
credit syitah

Berminat untuk dapatkan vitamin Shaklee, boleh hubungi saya;
Siti Aishah [ ID:877013 ]
017-2532004(sms/call)

Vitamin Yang Sesuai Untuk Kulit

SET 1 ini dicadangkan untuk orang yang :
*mengalami masalah jerawat yang tidak serius
*orang yang ingin awet muda sentiasa
*yang ingin kekalkan kulit cantik & licin
SET 2 dicadangkan untuk orang yang :
*mengalami masalah jerawat batu yang serius dan bernanah
*meninggalkan kesan parut jerawat yang sukar hilang
SET 3 ini dicaangkan untuk orang yang :
*mengalami masalah jerawat akibat resdung
*jerawat serius hingga di belakang badan
*orang yang alah dengan makanan laut/seafood
SET 4 ini dicadangkan untuk orang yang :
*mengalami masalah kulit muka berjeragat dan kusam
*orang yang sering terdedah di bawah cahaya matahari yang terik
*juga sesuai untuk orang yang sering mengalami masalah senggugut ketika period @ period yang tidak teratur

Berminat untuk dapatkan vitamin Shaklee, boleh hubungi saya;
Siti Aishah [ ID:877013 ]
017-2532004(sms/call)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...